Zeventiger uit Sint-Andries blijft aangehouden voor dodelijke slag aan echtgenote

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van een 70-jarige man met een maand verlengd. Hij wordt verdacht van het toebrengen van dodelijke slagen aan zijn 76-jarige echtgenote.

Eind november 2013 liep een ruzie binnen het echtpaaruit Sint-Andries ernstig uit de hand. De vrouw verschanste zich in de badkamer en liet haar man niet binnen. Ze gooide hem enkele badkamerspullen toe. In de daaropvolgende schermutseling heeft de dader zijn vrouw een slag gegeven. Het slachtoffer viel met haar hoofd tegen de deur en overleed twee dagen later aan haar verwondingen.

Binnenkort vrijgelaten

Een autopsie wees uit dat het slachtoffer door een gebroken nek om het leven kwam. Dat betekent dat het verhaal van de verdachte steek houdt. Hij wordt dan ook enkel vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

De advocaat van de beklaagde bepleitte dinsdag opnieuw de voorwaardelijke vrijlating van zijn cliënt. “Het is een probleem dat hij nog geen woning heeft. Het onderzoek is zo goed als afgerond. Zijn aanhouding is dus zeker niet noodzakelijk.” De raadsman heeft er goede hoop op dat de man binnenkort door de onderzoeksrechter wordt vrijgelaten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier