Zeventiger uit Harelbeke veroordeeld voor openbare zedenschennis

Redactie KW

Een 75-jarige man uit Harelbeke is door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld tot twee maanden cel met uitstel voor openbare zedenschennis. De man beweert dat hij gewoon aan het wildplassen was.

Tussen maart en juni werden wandelaars in het provinciedomein De Gavers in Harelbeke meermaals opgeschrikt door de zeventiger. Volgens getuigen toonde hij zijn geslachtsdeel en was hij aan het masturberen. Hij deed alsof hij stond te plassen, maar draaide zich om als er wandelaars voorbijkwamen.

Ook de podiumdames van de E3-prijs in Harelbeke maakten van dichtbij kennis met de man. “Hij begon vlakbij de meisjes te plassen terwijl hij hen aankeek”, aldus de openbare aanklager. De man heeft altijd met klem ontkend. “Na blaaskanker heb ik moeite met urineren. Om de pijn te verlichten, helpen bepaalde handelingen bij het plassen.”

Hij was er zich niet van bewust dat omstaanders daar aanstoot aan namen. De rechter veroordeelde de man tot twee maanden cel met uitstel en een geldboete van 800 euro waarvan de helft effectief.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier