Zeventiger die aangevallen werd door klanten in Q8-shop vraagt 25.000 euro schadevergoeding

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Op 3 maart 2015 maande de 73-jarige uitbater van de Q8-shop in Kortrijk drie pintelierende klanten aan om het wat rustig te houden. De zeventiger kreeg daarop klappen. Hij vroeg woensdag via zijn advocaat een schadevergoeding van 25.000 euro aan de Kortrijkse strafrechter.

Het drietal was in de Q8-shop samen pinten aan het drinken. Ze werden wat te luidruchtig, waarop de zeventiger hen vroeg het kalm te houden. Toen hij daarna in het magazijn ging, volgden de drie mannen hem. De uitbater kreeg een duw en enkele slagen. Een klant en een bediende, die probeerden tussen te komen, kregen ook klappen. Volgens zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke hield de zeventiger er een peesscheur in de linkerschouder aan over. Hij vraagt een schadevergoeding van 25.000 euro.

De verdediging betwist het oorzakelijk verband tussen de slagen en dat letsel. “We gaan niet ontkennen dat cliënten een ongepaste reactie vertoonden“, klinkt het bij de advocaat van een van de jongemannen en zijn vader. “Maar er was wel een aanleiding. Toen ze wat te luidruchtig werden, zei de uitbater ‘Ik moet geen crapuul hebben in mijn zaak’. Daarop brak het gevecht uit.” Volgens het openbaar ministerie gaat het om een typevoorbeeld van volstrekt zinloos geweld. Het vraagt tot twee jaar cel, grotendeels met uitstel. Vader en zoon vragen de opschorting. De andere jongeman hoopt op een werkstraf. Vonnis op 25 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier