Zeventienjarig meisje aan haren meegesleurd na Parkies-concert in Torhout

Op de hoek van de Zomerstraat en de Revinzestraat in Torhout is een meisje lastig gevallen. © MVN
Redactie KW

Een zeventienjarig meisje uit de Torhoutse wijk Don Bosco is dinsdagnacht door het oog van de naald gekropen. Het meisje woonde die avond het gratis Parkies-concert bij op het Don Bosco-plein en wandelde achteraf te voet naar huis. Maar ter hoogte van het leegstaande spinningcentrum op de hoek van de Revinzestraat en de Zomerstraat werd ze plotseling bij de haren gegrepen door een onbekende man.

Zonder een woord te zeggen probeerde hij het meisje in de struiken te trekken. Maar ze kon zich losrukken en vluchtte vervolgens naar huis. “Gelukkig moest ze maar 100 meter meer afleggen”, vertelt de moeder van het meisje. “We hoorden haar plots al schreeuwend afkomen en namen haar snel in huis. We hebben meteen de politie verwittigd en die is een verklaring komen afnemen. Mogelijks volgt er nog een klacht. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn mocht mijn dochter zich niet hebben kunnen lostrekken. Ze is diep onder de indruk.” De lokale politie Kouter bevestigt de melding en neemt die ook ernstig. Via haar Facebook-pagina roept de politie op tot waakzaamheid. “En op het komende Parkies-concert volgende week dinsdag zal de politie een extra oogje in het zeil houden”, zegt burgemeester Kristof Audenaert (CD&V). “De Parkies moeten een feest blijven.”

De dader is een blanke dertiger die op het moment van de feiten donkere kledij droeg en een zwarte pet met witte letters. Mensen met tips kunnen contact opnemen met de politie.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier