Zeven verdachten opgepakt voor gewapende overval op hotel Land van Belofte

Redactie KW

De feiten dateren van 16 december vorig jaar. Bij de overval deelden de 55-jarige uitbater en een 61-jarige vrouwelijke klant van het hotel zwaar in de klappen.

Op 16 december werd een gewapende overval gepleegd in het hotel Land van Belofte in Hooglede-Gits. De verdachten gingen georganiseerd en erg gewelddadig te werk, zo laat het parket van West-Vlaanderen dinsdagvoormiddag weten.

Twee verdachten gingen op verkenning in het hotel en reserveerden ‘als koppel’ een kamer in de nacht van 15 op 16 december. ‘s Nachts kwamen drie medeverdachten en een chauffeur ter plaatse, waarbij ze ongemerkt de kamer via een ladder binnenkwamen en daar verder het gepaste ogenblik voor de overval hebben afgewacht. Gewapend met vuurwapens bedreigden ze de uitbater, een man van 55 jaar, en een klant van het hotel, een dame van 61 jaar. De uitbater werd geslagen en geschopt, de vrouw werd geboeid. Beiden raakten daarbij zwaargewond. De overvallers gingen er vandoor met cash geld, juwelen, oude munten en zilveren bestek.

Zes mannen, één vrouw

“Via doorgedreven onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie konden de verdachten worden geïdentificeerd”, aldus het parketbericht. “Het gaat om twee minderjarigen en vijf meerderjarigen tussen 18 en 24 jaar, onder wie één vrouw. Naast de zes verdachten die de feiten pleegden, werd ook de persoon geïdentificeerd die zijn woning ter beschikking stelde om de overval te beramen en de uitvoerders van de overval naderhand van een schuilplaats te voorzien. De minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling. De meerderjarigen werden allen door de onderzoeksrechter aangehouden.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier