Zeven maanden extra celstraf voor bordeeluitbater die vanuit gevangenis werkte

© BELGA
Redactie KW

Een Kosovaarse bordeeluitbater is door de Brugse strafrechter tot zeven maanden effectieve celstraf veroordeeld voor het bezit van enkele valse rijbewijzen. Vedat G. (41) kreeg eerder al vier jaar effectief voor mensenhandel en seksuele uitbuiting.

Begin september 2012 heropende in Lissewege de Pink Diamond. Uitbater Vedat G. zat op dat moment in de cel, maar bleef de touwtjes stevig in handen houden. Zo beschikte hij in de gevangenis over een gsm. Een 44-jarige cipier van de Brugse gevangenis zorgde ervoor dat G. steeds op de hoogte was van celcontroles. Behalve die gsm had zijn Roemeense vriendin Diana P. (30) immers ook enkele keren marihuana binnengesmokkeld.

Vedat G. ontkende met klem dat hij zich schuldig maakte aan mensenhandel, maar werd door de Brugse strafrechter toch tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld. Ondertussen heeft de verdediging hiertegen beroep aangetekend. Diana P. kreeg een celstraf van 18 maanden, waarvan één jaar effectief, voor haar aandeel in de zaak. De andere betrokkenen werden tot lichtere straffen met uitstel veroordeeld.

Tijdens een huiszoeking in dat dossier trof de politie enkele valse Poolse rijbewijzen en een valse identiteitskaart aan. Voor deze feiten werd Vedat G. bij verstek veroordeeld tot een bijkomende celstraf van zeven maanden en een geldboete van 600 euro. Diana P. kreeg zes maanden met uitstel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier