Zeven jaar effectief voor moordpoging op Veemarkt

13/06/17 om 11:27 - Bijgewerkt om 12:07

De Kortrijkse strafrechter heeft twee dertigers van Algerijnse afkomst dinsdag veroordeeld tot een effectieve celstraf van zeven jaar voor moordpoging. Ze staken in de zomer van 2016 een man neer op de Veemarkt in Kortrijk. Een derde kreeg een werkstraf voor bedreigingen aan het adres van hetzelfde slachtoffer.

Zeven jaar effectief voor moordpoging op Veemarkt

De twee broers vielen het slachtoffer aan met een mes. De man liep daarbij levensbedreigende verwondingen op. © Archief

In de zomer van vorig jaar zou een Albanese veertiger de nieuwe vriend van zijn ex proberen aanrijden hebben met zijn auto. Hij stond terecht voor poging doodslag, maar dat werd door de rechters geherkwalificeerd naar bedreigingen. De man werd veroordeeld tot een werkstraf van 175 uren. De dag daarna, op 4 juli, werd dezelfde man aangevallen met een mes door twee dertigers. De twee beweerden aanvankelijk dat ze in opdracht handelden van de bovengenoemde veertiger, maar verder onderzoek wees uit dat het slachtoffer zelf de confrontatie opzocht.

De man kon het niet verkroppen dat een van de dertigers had afgesproken met zijn vriendin. De dertiger kreeg versterking van zijn broer en samen vielen ze het slachtoffer aan. Daarbij brachten ze levensbedreigende verwondingen toe. Het slachtoffer liep onder meer een klaplong op. "Dat hij nog leeft, is niet te danken aan beklaagden", zei de voorzitter van de correctionele rechtbank. Hij veroordeelde de twee tot zeven jaar celstraf. Een van de twee broers zit sinds 10 januari in de cel nadat hij in Nederland kon worden opgepakt.De andere liet verstek gaan en is nog steeds spoorloos.Voor hem werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.

(Lsi/Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!