Zeven jaar cel voor man uit Kortrijk die jongetje van 6 onmenselijk behandelde

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Kortrijk is donderdag door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van zeven jaar voor de onmenselijke behandeling van een 6-jarig jongetje waarvan hij dacht dat het zijn zoontje was.

De man had een tijdje een relatie met de moeder van het slachtoffer. Hij dacht dat het jongetje zijn zoon was en verkreeg van de jeugdrechter de toestemming om af en toe op bezoek te gaan in de instelling waar het jongetje verbleef en af en toe bij hem thuis te overnachten.

Het was bij hem thuis in Kortrijk dat hij dan over de schreef ging. Hij liet de jongen in een koud bad zitten, trok hem aan zijn piemel uit bad, dreigde er mee zijn piemel met een schaar af te snijden als hij nog in zijn broek plaste, zette zijn beplaste broek op zijn hoofd, liet hem in de hoek staan met de armen boven het hoofd en een gewicht in de handen, duwde zijn hoofd onder water, stopte hem in de kelder, sloeg met een vliegenmepper…

Voor de Kortrijkzaan is het al zijn achttiende veroordeling. Hij kampt ook met een drugsverslaving. Op vandaag verblijft hij in de cel van Ieper.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier