Zestigjarige oplichtster blijft in Brugse cel

11/07/17 om 19:34 - Bijgewerkt om 19:33

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 60-jarige Antwerpse met twee maanden verlengd op verdenking van oplichting. De vrouw gaf zich uit voor een Brusselse onderzoeksrechter en maakte de slachtoffers wijs dat ze geld nodig had voor terreurbestrijding.

Zestigjarige oplichtster blijft in Brugse cel

Gina H. was absoluut niet aan haar proefstuk toe. Tussen 2000 en 2008 overtuigde ze tientallen mensen om haar grote sommen geld toe te vertrouwen. Ze maakte de slachtoffers wijs dat ze behoorde tot de ondernemersfamilie De Clerck. Daardoor had ze zogezegd geld nodig om het losgeld dat betaald werd na de ontvoering van Anthony De Clerck terug te kunnen krijgen.

Voor die feiten werd Gina H. uiteindelijk tot zeven jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Na haar vrijlating begon de vrouw vrij snel opnieuw mensen op te lichten. De verdachte gaf zich uit voor een onderzoeksrechter uit Brussel. Het afgetroggelde geld diende deze keer zogezegd om terreurbestrijding te financieren. Sinds half mei zit ze terug in de cel.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!