Zestiger uit Oudenburg betrapt met aanhangwagen vol gestolen werfmateriaal

Redactie KW

Een patrouille van de politiezone Kouter heeft gisteren een man bij de lurven gevat die even voordien allerlei werfmateriaal had gestolen uit een woning in Eernegem.

A.C., een man van 60 jaar uit Oudenbrug, wist binnen te breken in een woning langs de Westkerkestraat in Eernegem, die momenteel verbouwd wordt. Moeilijk was dat niet, want de deur was niet afgesloten. Hij ging aan de haal met een tafelzaagmachine, een cirkelzaag, een haagschaar, een kraantafel en een grote ladder.

Een getuige zag de dader bezig en alarmeerde de politie. Een ploeg die juist op weg was naar de locatie kon de dader met zijn voertuig onderscheppen. Ze hielden de man uit Oudenburg tegen in de Eernegemstraat in Koekelare. In de aanhangwagen werd een deel van de buit teruggevonden.

Dubbele pech voor de dader trouwens, want zijn aanhangwagen was ook niet verzekerd. De man werd overgebracht naar het politiekantoor voor verdere afhandeling en zal sowieso ook mogen opdraaien voor de takelkosten van zijn niet-verzekerde aanhangwagen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier