Zestiger uit Oostende riskeert celstraf voor toetakelen van twee agenten

Redactie KW

Een 65-jarige Oostendenaar die twee agenten zwaar toetakelde riskeert 30 maanden cel. “Hij is nochtans geen agressieveling”, stelde zijn advocate.

Na een klacht over luide muziek bonkten agenten G.V. en W.S. op 19 maart 2016 op de voordeur van een appartement in de Troonstraat in Oostende. Omdat er niemand antwoordde en de deur op slot was haalden ze er een slotenmaker bij. Met de nodige moeite kreeg die de deur open waarop de agenten in de slaapkamer een man naast zijn bed zagen liggen, gewikkeld in een deken. De agenten maakten hem wakker, maar over wat er toen gebeurde lopen de verklaringen uiteen. Volgens de agenten ging bewoner Luc T. (65) hen plots als een wildeman te lijf.

Haar collega werd zodanig hard in het kruis geschopt door de beklaagde dat hij een dubbele liesbreuk opliep

Hij takelde mijn cliënte zodanig zwaar toe dat zij negen maanden moest revalideren“, stelde de advocaat van de agenten. “Zij is pas sinds januari opnieuw aan de slag, maar niet meer bij de interventieploeg, want dat kan zij niet meer aan. Haar collega werd zodanig hard in het kruis geschopt door de beklaagde dat hij een dubbele liesbreuk opliep.”

Er kwamen uiteindelijk versterkingen en pepperspray aan te pas om de gepensioneerde man te overmeesteren. De procureur vroeg donderdag 30 maanden cel voor Luc T., die de feiten naar eigen zeggen totaal anders beleefde. “Mijn cliënt was op het moment van de feiten depressief nadat zijn kleinkind een maand eerder gestorven was“, pleitte advocaat Judith Demeyer. “Bovendien had hij die dag ruzie gemaakt met zijn vriendin. Om tot rust te komen had hij gemediteerd op muziek en ook een glas wijn gedronken. Daarna besloot hij op de grond te gaan liggen en viel hij in slaap. Toen die agenten hem plotseling bruut wekten en met hun zaklamp in zijn ogen schenen schrok hij enorm. Hij geloofde niet meteen dat het om agenten ging en voelde zich bedreigd. Maar nu hij ziet hoeveel leed hij heeft aangericht heeft hij heel veel spijt. Mijn cliënt is geen agressieveling. Integendeel, hij was vroeger vrijwillig brandweerman en zet zich nog steeds als vrijwilliger in voor diverse liefdadigheidsinstellingen.”

Vonnis op 26 april.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier