Zestiger uit Hooglede riskeert celstraf voor verwaarlozing moeder

Redactie KW

Een 61-jarige man uit Hooglede riskeert een celstraf omdat hij zijn bejaarde moeder zou hebben verwaarloosd, geslagen en bespied.

De aantijgingen tegen de man zijn niet mals: opzettelijk voedsel of verzorging onthouden, een persoon gevangen houden, opzettelijke slagen en verwondingen en inbreuken op het plaatsen en gebruik van bewakingscamera’s zonder toestemming van de gefilmde persoon. De beklaagde deed alles af als flagrante leugens en spreekt van een familievete.

“Opsluiting, sociale isolatie, een gapende snee, blauwe plekken, rugpijn… dan kun je toch niet spreken van een familievete?”, luidde het kamp van de burgerlijke partijen. “De huisdokter en zelfs politie werden toegang tot het huis van R.T. geweigerd.”

“Slechts één clan gehoord”

De beklaagde meent dat hij zijn moeder echter iedere dag warm eten bracht, nooit mishandelde en zo goed mogelijk verzorgde. “Mevrouw was verward en haar situatie verergerde. Dat wordt bevestigd door Familiehulp”, zei zijn advocate. “Ik ben teleurgesteld in het onderzoek. De waarheid is nooit aan bod gekomen. Hier werd slechts één ‘clan’, want zo worden ze genoemd door het openbaar ministerie, gehoord. De klachten zijn volgens ons zelfs onontvankelijk. Het motief is geld, en dat zullen we bewijzen“, klonk het.

“Het is een kunst om gebakken lucht te verkopen”, aldus de burgerlijke partij.

De beklaagde ontkende wel niet dat hij camera’s gebruikte om zijn moeder in de gaten te houden, maar deed dit ter goeder trouw omdat zijn moeder vaak verward was.

Op 24 september komt de zaak opnieuw voor.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier