Zestiger uit Gistel krijgt rijverbod en geldboete na vluchtmisdrijf

Redactie KW

Een 67-jarige Gistelnaar is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een geldboete van 2.400 euro en een rijverbod van 1 maand voor een aanrijding met vluchtmisdrijf. Brigitte ‘T Jampens (55) raakte hierbij gewond en ondervindt nog altijd hinder van het ongeval.

Op 26 juli vorig jaar reed Brigitte met haar brommertje langs de Nieuwpoortsesteenweg in Gistel toen ze werd aangereden. De 67-jarige Eddy V. draaide rechtsaf en reed hierbij de vrouw aan. Brigitte verloor haar evenwicht en kwam vast te zitten onder haar eigen brommer. Volgens haar drupte de benzine op haar lichaam en bleef de motor draaien. Een levensgevaarlijke situatie, maar toch besliste de chauffeur die haar aanreed verder te rijden. “Hij stopte eerst en klopte op mijn schouder om te zeggen dat het niet erg was. In een volgend moment zag ik hem opnieuw wegrijden“, zegt Brigitte.

Geen keuring

Verschillende getuigen zagen de aanrijding gebeuren en verwittigden de hulpdiensten. Opvallend: de chauffeur die het ongeval veroorzaakte, bleef 150 meter verderop op de wacht staan. Toen een getuige hem wou onderscheppen, reed Eddy terug verder. Uiteindelijk kon hij klemgereden worden door de plaatselijke politie.

Uit controle bleek de keuring van het voertuig niet in orde. Daarvoor kreeg V. donderdag een geldboete van 150 euro opgelegd. Voor het vluchtmisdrijf moet hij 2.400 euro betalen, waarvan 600 euro effectief, en kreeg hij 1 maand rijverbod. Als hij ooit nog met zijn wagen wil rijden, moet V. ook opnieuw theoretische en praktische examens afleggen.

Eigenlijk heb ik wat medelijden met hem“, verraste Brigitte na de zitting. “Ik zie hem nog bijna elke dag in Gistel en doe er normaal tegen.” Het slachtoffer was na de aanrijding drie weken werkonbekwaam en ondervindt vandaag de dag nog steeds last van het ongeval. “Ik had inwendige schade aan mijn voet en die letsels zijn blijvend“, getuigt ze.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier