Zestiger die vriendin vermoordde in Middelkerke blijft in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 67-jarige Middelkerkenaar met een maand verlengd op verdenking van moord op zijn vriendin. De verdachte heeft nog steeds geen verklaringen afgelegd.

De feiten speelden zich af op vrijdag 13 oktober, in een appartement aan de Leopoldlaan in Middelkerke. Een 68-jarige vrouw uit Haaltert werd daar in haar tweede verblijf met messteken om het leven gebracht. De zaak kwam pas aan het licht toen haar vriend zich zaterdag aangaf bij de politie.

E.V. uit Middelkerke werd door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Een maand later heeft de verdachte nog steeds geen verklaringen afgelegd. “Over het waarom van de feiten kan hij simpelweg niets verklaren“, zegt zijn advocaat Kim Devoldere. “Wij wachten dan liever af tot hij een coherente verklaring kan afleggen.” Volgens de verdediging heeft hij het moeilijk om over de feiten te spreken en kan hij zich niet alles meer herinneren.

Wellicht zal binnenkort een reconstructie gehouden worden.

(Belga/MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier