Zestien GAS-boetes op 100 dagen in Ieper

Redactie KW

Tijdens de 100 dagen in Ieper werden 16 GAS-boetes opgesteld. Buurtbewoners klagen over veel geluidsoverlast.

Vrijdag vieren de laatstejaarsscholieren in Ieper hun 100 dagen, maar donderdag werd er al volop gefeest in de Ieperse binnenstad. Dat ging gepaard heel veel lawaaihinder. “Heel de namiddag hoorden we bommetjes ontploffen”, zegt Patrick Smart van Ben’s Bar. “Zeker iedere vijf minuten hoorden we een knal. Het was precies alsof het weer Eerste Wereldoorlog was. Ik had toch de indruk dat het erger was dan de vorige jaren. Gelukkig woon ik buiten het centrum, want toen we om 18.30 uur afsloten, leek het lawaai nog te verergeren. Nochtans kregen we een brief in de bus dat er een speciaal politiereglement in voege treedt tijdens de 100 dagen met een oplijsting van verboden spullen zoals vuurwerk en zwijnenstiften, maar ik heb toch heel wat jongeren met zulke stiften gezien. Er stond ook in dat de politie streng zou controleren, maar nergens was er een politiecombi te bespeuren. Ik heb er niets op tegen dat jongeren feesten en plezier maken, maar als je zo’n politiereglement maakt, dan moet je het ook toepassen. De politie mocht meer aanwezig zijn.”

Lawaaihinder is gebruikelijk

De politiezone Arro Ieper bevestigt dat er gisteren zestien GAS-boetes opgesteld werden. “Dat ging vooral over bezit van verboden spullen zoals scheerschuim, zwijnenstiften, vuurwerk…”, zegt hoofdcommissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper.

“Er werd ook heel wat verboden gerief in beslag genomen. We kregen inderdaad ook veel meldingen van lawaaihinder, maar dat is gebruikelijk tijdens de viering van de 100 dagen. De politie was wel degelijk aanwezig, maar misschien minder zichtbaar. Er waren anonieme patrouilles, want als je met een politiecombi aankomt, kunnen ze hun vuurwerk al lang weggegooid hebben.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier