Zesde inbraak druppel te veel voor KSA Menen

Hoofdleidster Manon Vanhee (rechts vooraan) samen met enkele andere leiders bij de leeggeroofde kluis. © MPM
Redactie KW

Toen hoofdleidster Manon Vanhee (19) onlangs het lokaal van de KSA opendeed stond haar een onaangename verrassing te wachten. “Onaangenaam kun je wel zeggen, ik ontdekte andermaal dat ze bij ons hadden ingebroken. Dit is nu al de zesde keer in een jaar tijd”, foetert Manon.

De deur van het KSA-lokaal langs de Oude Leielaan werd met veel geweld opengebroken. “Binnen was alles overhoop gehaald en spullen lagen kapot verspreid op de grond. Onze grote kluis werd eveneens geforceerd, hoogstwaarschijnlijk met werkmateriaal dat in het lokaal te vinden was”, doet Manon het relaas. De dieven gingen er vandoor met de inhoud van de kluis. “Een som van zowat 500 euro werd gestolen. Dit was onze spaarpot die we bijeengezameld hadden met allerlei acties en inzamelgeld. Héél jammer voor de kinderen want dit geld was bedoeld om onder ander de kosten van onze activiteiten met hen te betalen”, vertelt Manon.

De inbrekers gebruikten deze bijl om de kluis open te slaan.
De inbrekers gebruikten deze bijl om de kluis open te slaan.© MPM

De inbraak moet plaatsgevonden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag. En zoals een ongeluk nooit alleen komt, ontdekte Manon de dag erop dat er nogmaals ingebroken werd in het lokaal. “Dit keer gingen ze er vandoor met de beamer. Om radeloos van te worden”, zegt Manon.

Gemakkelijke prooi

De leiding van de KSA is de vele inbraken dan ook meer dan beu geworden. “De jeugdbeweging is een gemakkelijk prooi. We kunnen weinig uithalen. We hebben ooit eens een camera gehangen maar na een inbraak was er weinig aan op te maken toen we de beelden terugzagen. We wachten nu nog op een sporenonderzoek van de federale politie maar we hebben er weinig hoop op“, zegt Manon. De leiding betreurt vooral de triestige beweegredenen om bij hen deze inbraken te plannen. “Er is heel veel kapot in het lokaal. Het is niet alleen diefstal maar ook vandalisme. Het zijn vooral onze kinderen die bestolen werden. Gelukkig krijgen we veel steun van de ouders, dat warmt ons hart“, besluit Manon.

(Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier