Zes voetbalfans betrapt met drugs bij wedstrijd AA Gent-KV Kortrijk

Redactie KW

Tijdens een drugsactie van de Gentse politie voor en tijdens de voetbalwedstrijd AA Gent-KV Kortrijk, zondagnamiddag in de Ghelamco Arena, zijn zes personen betrapt op drugsbezit of -verkoop.

Bij de actie werden 141 personen met een drugshond gecontroleerd, bij 23 van hen reageerde het dier positief. Die personen werden gefouilleerd. “Reeds voor de aanvang van de wedstrijd werden bij drie personen drugs aangetroffen”, zegt persmagistrate An Schoonjans. “Ook tijdens de wedstrijd werden door het optreden van de politie, in en rond de tribunes, nog eens drie personen betrapt op het verschaffen en het bezit van cocaïne.”

De betrapte personen moesten het stadion verlaten en kregen een officiële waarschuwing van de veiligheidsveantwoordelijke, waardoor ze bij de voetbalbond (KBVB) en de andere clubs bekend zijn en bij een misstap binnen de drie jaar een stadionverbod riskeren. Het parket van Oost-Vlaanderen stelde bij vier van de zes betrapten een onmiddellijke minnelijke schikking tussen 100 en 350 euro voor. Voor de twee anderen werd verder onderzoek verricht en die zullen zich later voor een rechter moeten verantwoorden.

Zowel de politie, parket als de voetbalclub zeggen met de actie een signaal te willen geven dat druggebruik in een stadion met een familiale sfeer niet door de beugel kan. Sinds 2007 voert de club preventieve acties tegen onder meer druggebruik.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier