Zes Roemenen blijven in de cel voor ramkraken in Knokke

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van vijf Roemenen verlengd op verdenking van twee ramkraken in Knokke. De verschijning van een zesde verdachte werd op vraag van de verdediging met twee weken uitgesteld.

In de nacht van 11 op 12 april reed een jeep in op de vitrine van de winkel in de Kustlaan in Knokke. De daders maakten handtassen, juwelen en parfum buit. Het grootste deel van de buit, onder andere 150 handtassen, werd teruggevonden in een van de vluchtwagens.

Even voordien had in dezelfde buurt al een mislukte ramkraak plaatsgevonden bij een juwelier. Volgens de eerste vaststellingen zouden dezelfde daders voor die feiten verantwoordelijk zijn. In totaal werden zeker vier verschillende wagens gebruikt.

Kort na de feiten kon de politie een 35-jarige Roemeen inrekenen in Knokke. F.S. werd met de hulp van een politiehond gevonden in de struiken. De Roemeen beweert dat hij een lift had gekregen van een vrachtwagenchauffeur, die hem dan net voor zijn arrestatie zou hebben afgezet. Zijn aanhouding werd dinsdag opnieuw met twee maanden verlengd.

Vijf andere Roemeense verdachten werden ruim twee maanden na de feiten opgepakt. Het gaat onder andere om mannen uit het Waalse Seraing. De raadkamer besliste dat vier verdachten een maand langer in de cel moeten blijven. Over de laatste verdachte oordeelt de raadkamer binnen twee weken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier