Zes maanden voorwaardelijk voor oma en kleinkind die geld verpatsen geld van Autisme Westhoek

Redactie KW

Omdat de twee het volledige bedrag intussen hebben terugbetaald, kwamen ze er met een milde straf van af.

Wendy O. (28) en haar oma Anny H. (70) uit Poperinge vonden in de Colruyt van Poperinge een bankkaart tussen de winkelrekken. Daarbij zat ook de bijhorende cijfercode van de vzw Autisme Westhoek. Dat die code er bij stak, heeft te maken met het feit dat bepaalde ouders, die boodschappen doen, de code niet kunnen onthouden.

Gewoon de kaart terug aan de eigenaar bezorgen kwam niet bij de twee vrouwen op. Wel werd de kaart gebruikt om er voor 7.324,25 euro aan luxegoederen, zoals computerapparatuur en schoonheidsproducten, mee aan te kopen. Voor de vzw Autisme Westhoek bleek dat een meer dan serieuze aderlating, want daardoor kon een aantal jaarlijkse activiteiten van de organisatie niet doorgaan of moest er een deelnemersbijdrage worden gevraagd.

“Schamen zich diep”

Tegen de vrouwen werd tien maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 600 euro gevorderd. De verdediging, die werd gevoerd door meester Sabine Battheu en waar alleen de oma persoonlijk aanwezig was, gaf aan dat haar cliënten wel beseften wat ze hebben gedaan en zich ook diep schamen voor wat er gebeurde. Intussen werd het volledige bedrag terugbetaald, en dat werd door de verdediging als bewijs van goede wil aangevoerd. Ook het feit dat zowel de oma als haar kleinkind nog over een blanco strafregister beschikken, werd aangegrepen om een milde toepassing van de strafwet te pleiten.

De beide dames kregen zes maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 300 euro.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier