Zes maanden effectief voor gesjoemel met leefloon in Oostende

22/06/16 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:17

De Brugse strafrechter heeft een koppel uit Antwerpen tot zes maanden effectieve celstraf veroordeeld voor het onrechtmatig verkrijgen van een leefloon.

Zes maanden effectief voor gesjoemel met leefloon in Oostende

Alles in het dossier draait rond een pand in de Edmond Laponstraat in Oostende. Het OCMW kreeg het vermoeden dat het Israëlisch koppel de huurinkomsten van enkele studio's inde, zonder dat aan te geven. In eerste instantie weigerden de beklaagden hier verklaringen over af te leggen. Later wezen ze in de richting van een andere verhuurder van het pand.

In mei en juni 2013 legden twee huurders verklaringen af, die het verhaal van het bejaard koppel zouden moeten bevestigen. Zogezegd betaalden de Oostendenaars de huur aan Davy B. (26) uit Antwerpen. Het onderzoek wees echter uit dat het verhaal niet klopte. De ontvangstbewijzen werden bijvoorbeeld wel degelijk bij Yakov S. aangetroffen.

Davy B. en de twee Oostendenaars werden bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 600 euro voor meineed. Yakov S. en Rimma P. werden eveneens bij verstek veroordeeld tot zes maanden effectieve gevangenisstraf en een geldboete van 3.600 euro.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!