Zes jaar cel voor steekpartij op Veemarkt

Redactie KW

Eén van de mannen die op 4 juli vorig jaar een liefdesrivaal neerstak op de Veemarkt in Kortrijk, kreeg in beroep een jaar strafvermindering.

Het incident ontstond naar aanleiding van een meisje dat relaties had met verschillende mannen. Een van hen ging samen met zijn broer die bewuste dag verhaal halen bij een van zijn rivalen. De broers reden gezamenlijk naar de plaats. De Algerijnse Kortrijkzaan Soufian Y. (36) nam hem vast met zijn ene hand en stak hem verschillende keren met een mes. Nadien nam broer Ramzi het slachtoffer vast en werd verder gestoken.

Klaplong

Het slachtoffer liep een klaplong op, maar overleefde de aanslag. “Het slachtoffer heeft ongelooflijk veel geluk gehad!” Omdat alles op camera staat, ontkende Soufian niet langer de messteken, maar hij betwist wel dat hij een moordplan had en hij een mes bij zich had. “Dat had het slachtoffer bij en ik kon het bemachtigen. Hij bleef mijn moeder uitschelden en beledigen. Toen hij wegliep, achtervolgde ik hem. Mijn broer heeft mij zelfs belet om de feiten te plegen.” Soufian Y. kreeg 7 jaar cel, maar hij hoopte in beroep op een veel lichtere straf om in ons land te kunnen blijven. Het hof bleef erbij dat het ging om een moordpoging, alleen daalde de straf van zeven naar zes jaar. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier