Zedelgems koppel gaat vrijuit voor dreigbrieven aan oud-burgemeester

Redactie KW

De twee hebben de aantijgingen altijd ontkend. “We hadden er dan ook alle vertrouwen in dat we vrijgesproken zouden worden”, reageren ze.

Een Zedelgems koppel is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor twee dreigbrieven aan het adres van voormalig burgemeester Patrick Arnou (CD&V-Nieuw).

S.D. en zijn vrouw G.D. runnen al vele jaren een dakwerkbedrijf op het Zedelgemse bedrijventerrein De Schatting. Ze wonen bij hun zaak en dienden in de loop der jaren meerdere klachten wegens overlast in tegen de bedrijven uit hun buurt. Vooral de lawaaihinder bij het transport- en betonbedrijf RTS was lange tijd een doorn in het oog en leidde zelfs tot een proces waarbij RTS uiteindelijk veroordeeld werd. S.D. en G.D. richtten ook meermaals hun pijlen op het Zedelgemse gemeentebestuur omdat dit volgens hen niet hard genoeg optrad tegen RTS.

Op 17 mei 2013 ontving toenmalig burgemeester Patrick Arnou (CD&V-Nieuw) een anonieme brief waarin ermee gedreigd werd zijn huis in brand te steken en zijn dochter een kopje kleiner te maken. In de brief werd verwezen naar RTS. Op 18 november 2014 ontving Arnou een gelijkaardige brief waarin ook gedreigd werd dat het rusthuis en gemeentehuis van Zedelgem in brand zouden worden gestoken.

Een schriftdeskundige kwam tot de conclusie dat de dreigbrieven aan Arnou ‘met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ geschreven werden door G.D. Maar de rechter was daar niet van overtuigd. De rechter wees voorts ook op het feit dat er geen dna van de beklaagden op postzegels en enveloppen werd gevonden. Het koppel heeft zijn onschuld altijd staande gehouden en beweerde tijdens de pleidooien in de Brugse rechtbank dat Arnou de brieven zélf schreef en onder één hoedje speelde met RTS. Maar daarover sprak de rechter zich maandag niet uit.

“Als de rechtbank meent dat het schriftonderzoek onvoldoende aantoont dat zij die brieven schreven, wie ben ik dan om dat tegen te spreken”, reageert Arnou. “Of ik verdere stappen onderneem kan ik nog niet zeggen. Daarvoor moet ik eerst de motivering van de rechter gelezen hebben.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier