Zaakvoerders uit Brugge vinden zelf verdacht voertuig van diefstal

Redactie KW

De zaakvoerders van de firma Aanhangwagens De Schepper uit Brugge hebben deze week zelf de verdachte wagen van een diefstal in hun zaak geïdentificeerd in Zeebrugge. Ze verwittigden de politie, die de zaak nu onderzoekt.

Aanhangwagens De Schepper was dit jaar al drie keer het slachtoffer van diefstal. Begin januari nog gingen dieven aan de haal met twee aanhangwagens. Waarde: 7.000 euro. Midden februari kregen ze opnieuw dieven over de vloer. Deze keer bedroeg de buit een dakkoffer van 450 euro.

De zaakvoerders waren het grondig beu en zeiden camerabewaking te overwegen. Opvallend: bij de laatste diefstal noteerden de zaakvoerders de Moldavische nummerplaat van een verdacht voertuig. Dat werd massaal gedeeld op Facebook. De eigenaars gingen nog een stap verder en overwogen zelfs een petitie tegen de toestroom van vrachtwagenchauffeurs van buitenlandse afkomst, die dagenlang kamperen rond hun werkterrein.

Wielklem

Enkele dagen geleden identificeerde een vriend van de zaakvoerders de verdachte bestelwagen in Zeebrugge. De eigenaars van Aanhangwagens De Schepper snelden meteen ter plaatse en zagen het voertuig staan. “We verwittigden de politie, maar die weigerde een wielklem te plaatsen. Zo kan de vermoedelijke dader misschien toch nog ontsnappen”, vertellen zaakvoerders Stefaan De Schepper en Charlotte Denys op Facebook.

De politie startte een onderzoek maar kan zonder bewijzen geen verdere stappen ondernemen. De zaakvoerders reageren vol onbegrip en stellen het hier niet bij te laten.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier