Zaakvoerder The Outletstore Roeselare zet dievegge online

De bewuste jongedame stal een rok in The Outletstore. © GF
Redactie KW

Een dievegge heeft in The Outletstore een rok van 20 euro gestolen. Zaakvoerder Mariska Dezodt plaatste de bewakingsbeelden op Facebook.

De diefstal vond plaats op zaterdag 11 juni. Een vrouw ging in The Outletstore in de Vlamingstraat in Roeselare aan de haal met een beige rok van 20 euro. Het was al de tweede diefstal in twee weken tijd, reden genoeg voor zaakvoerder Mariska Dezodt om de bewakingsbeelden op Facebook te plaatsen. Een week eerder werden al acht T-shirts, met een waarde van 400 euro, gestolen.

Bij het filmpje plaatste ze een opvallende tekst. “Je hebt vier opties. U bent een collega-winkeler en herkent deze jongedame. Gelieve haar er aan te herinneren dat ze de crèmekleurige rok vergeten te betalen is. Deel deze video om te voorkomen dat ze in andere winkels ook vergeet te betalen! Optie 2: u kent de jongedame in de video: geef haar een compliment en vraag waar ze de rok gehaald heeft. Kom zelf en zoek iets mooi uit. Vergeet niet te betalen, zo kunnen wij u nog lang helpen.”

“Optie 3: u bent de vader of moeder van deze jongedame. Proficiat, u heeft iets gevonden waar uw dochter in uitblinkt. Wij hadden het niet door dat de jongedame ons aan het bestelen was. U mag fier zijn! Optie 4: u bent de jonge dame in kwestie en vindt dat door deze video uw privacy geschonden is: Leg gerust klacht neer. Ik stuur u het pv-nummer door, zo verdoet u de politieagent zijn tijd niet, en weet die onmiddellijk waarover het gaat.”

Mariska Dezodt is er zich van bewust dat het filmpje eigenlijk niet online mag staan. “Maar wanneer ik aangifte doe bij de politie, komt er toch geen schot in de zaak. Via sociale media hoop ik dat de vrouw in kwestie wroeging krijgt of dat ze met het schaamrood op de wangen door het straatbeeld moet wandelen. Op die manier kan ze toch gestraft worden.”

Mariska voelt zich zonder meer bedrogen. “Die vrouw in kwestie nam zeven kledingstukken mee in de kledingkamer, maar kocht niks. Toen ze al vertrokken was, zag ik de kapstok van de rok in de kleedkamer hangen. Het beveiligingslabel had ze onder een stoel verstopt.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier