Zaak van ‘insulineverpleegster’ uit Diksmuide al meteen uitgesteld

Redactie KW

Tanja R. (32) uit Diksmuide is dinsdagochtend voor de strafrechter in Brugge verschenen, maar haar zaak werd meteen uitgesteld.

De ex-verpleegster stond er terecht voor dubbele poging tot gifmoord in rusthuis ‘t Hof in Lichtervelde. Op vraag van de burgerlijke partijen, en tot ergernis bij de verdediging, werd de behandeling van de zaak meteen uitgesteld naar 3 mei. De advocaten van de burgerlijke partijen zijn immers nog niet klaar voor de behandeling.

Tijdens haar periode als verpleegster in rusthuis ‘t Hof in Lichtervelde spoot Tanja R. opzettelijk een bijna-fatale dosis insuline in bij twee bewoners, die geen diabetici waren. De eerste vergiftiging gebeurde in juni 2013. De 88-jarige Georges Deschepper werd toen plots ernstig ziek in het rusthuis. De man uit Izegem lag een week lang in coma, maar kwam er weer door. In januari 2015 gebeurde hetzelfde met een 88-jarige bewoonster. Beide slachtoffers zijn intussen wel een natuurlijke dood gestorven. Tanja R. bekende de feiten en zit sinds oktober vorig jaar in de cel.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier