Zaak tegen notoire drugsdealer uit Pittem uitgesteld omdat medebeklaagde is opgedoken

26/09/16 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:55

Een 49-jarige man uit Pittem riskeert voor de Brugse correctionele rechtbank opnieuw acht jaar cel voor het dealen van drugs.

Zaak tegen notoire drugsdealer uit Pittem uitgesteld omdat medebeklaagde is opgedoken

Johan V. werd in andere drugsdossiers in totaal al tot 23 jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. De zaak werd maandag uitgesteld omdat een medebeklaagde toch opnieuw is opgedoken.

In november 2012 en 2013 werden huiszoekingen uitgevoerd in het bordeel van Johan V. in Pittem. In putten in de tuin troffen de speurders in een koelbox een voorraad speed aan. Bij zijn kompaan Patrik A. in Poperinge vond de politie 2.700 xtc-pillen en drie kilogram wiet. A. zat tijdens de vorige zitting nog in een Nederlandse cel, nadat hij in Rotterdam werd opgepakt met een voorraad amfetamines. Ondertussen is hij overgebracht naar de gevangenis van Brugge. Zijn advocaat vroeg uitstel om het dossier te kunnen bestuderen.

Er ingeluisd door mede-gedetineerde

Het openbaar ministerie vorderde op de vorige zitting voor beide mannen een effectieve gevangenisstraf van acht jaar. Hierbij verwees de procureur naar het uitgebreide strafblad van Johan V. Zo werd hij in 1994 en in 2000 tot respectievelijk vijf en tien jaar celstraf veroordeeld. Daarna liep de Pittemnaar opnieuw tegen de lamp bij het smokkelen van 72 kilogram cocaïne via een Colombiaanse bananenboot. Voor die drugstrafiek kreeg V. in 2013 van de Brugse strafrechter acht jaar effectief. De zaak is wel nog hangende voor het hof van beroep.

Johan V. beweerde heftig dat hij er is ingeluisd door een intussen overleden drugsverslaafde. Die zou ooit in de gevangenis van Ieper verklaard hebben dat hij de drugs opzettelijk verstopte in de putten in de tuin. De verdediging blijft aandringen op verhoren van enkele getuigen.

De zaak wordt voortgezet op 24 oktober.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!