Zaak rond vier Franse topcriminelen voor rechtbank van Ieper meteen uitgesteld

© Tijl Capoen
Redactie KW

Vier Franse topcriminelen stonden voor de rechter in Ieper, maar lang stonden ze daar niet. De vier worden beschuldigd van minstens 57 diefstallen en inbraken in West-Vlaanderen.

De feiten speelden zich af in de periode van maart 2012 tot december 2014. Te inbrakenplaag hield op, toen de politie in Rijsel een auto onderschepte met daarin drie van de vier daders. In de auto vonden agenten ook de buit van tien homejackings. Mohamed K. (26), Yassine B. (25) en Mohamed A. (32), allemaal uit Roubaix, werden aangehouden en naar België gebracht. Een vierde beklaagde Abdelkader K. (28) werd kort nadien ook opgepakt in Frankrijk.

Die laatste zit niet meer in de cel en wordt 17 feiten ten laste gelegd, terwijl tegen Mohammed A. 28 zaken worden weerhouden. Abdelkader K. en Mohamed K. worden zelfs tot 57 diefstallen aangerekend. De Fransen worden verdacht te hebben toegeslagen in onder meer Geluwe, Roeselare, Mesen, Rekkem en Wevelgem.

Om alle eventualiteiten uit te sluiten waren er uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen op de rechtbank van Ieper. Iedereen die de rechtbank wilde binnen gaan, werd gefouilleerd, terwijl gewapende politiemannen stonden toe te kijken. De zaak werd meteen uitgesteld naar 8 juni.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier