Woeste overbuurvrouw steekt acht autobanden kapot

Redactie KW

Dinsdagavond rond 23 uur werd een vrouw uit de Molenstraat in Wervik op heterdaad betrapt toen ze acht banden van de twee geparkeerde auto’s van haar overburen kapot stak. Wat verderop in de straat hangen camera’s. De politie kwam ter plaatse. De daderes werd niet opgepakt.

Sander Synaeve (31) en zijn echtgenote Jelke Delbecque wonen sedert drie weken in de Molenstraat, in de stationsbuurt. Ze woonden vroeger in de Kruisekestraat en kochten een gewezen kinderdagverblijf. Sander en Jelke parkeerden hun beide auto’s dinsdagavond aan weerszijden van het terras van café ‘t Lusterke.

Dat was duidelijk niet naar de zin van de alleenstaande buurvrouw. De auto van Sander stond vlak voor haar deur. Hij is zelfstandig en heeft met S & T een schoonmaakbedrijf. De Alfa Romeo 159 van Jelke stond aan de andere kant. Ze baat een tattooshop uit. “Plots kwam onze overbuurvrouw naar buiten met een heel groot keukenmes”, vertelt Sander. “Twee andere buren zagen haar toeslaan. Door al dat tumult liepen we ook naar buiten.”

Al aangesproken

“Ondertussen belden we de politie en liep de overbuurvrouw weer naar binnen. Op de eerste verdieping trok ze het venster open en slingerde ons allerlei verwijten naar het hoofd. De politie kwam ter plaatse met diverse combi’s.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier