Winkeluitbater uit de Barakken in Menen veroordeeld voor verkoop van namaakspullen

15/06/16 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Een Franse uitbater van een winkel op de Barakken in Menen moet een schadevergoeding van in totaal ruim 30.900 euro betalen aan modehuizen als Hugo Boss en Louis Vuitton.

Winkeluitbater uit de Barakken in Menen veroordeeld voor verkoop van namaakspullen

Bij twee controles werden duizenden namaakspullen gevonden. De eerste keer liep hij op 1 april 2014 tegen de lamp toen de politie in de Barakkenstraat 's nachts een fout geparkeerd voertuig opmerkte. De Fransman bleek er dozen met namaakgoederen aan het uitladen. Hij bevoorraadde zich in Portugal en dreef ook handel in Frankrijk.

Nauwelijks een jaar later vonden de inspectiediensten in de winkel 'For You and For Me' in de Moeskroenstraat in Menen 1.803 stuks namaakgoederen, sjaals, petten, kledij,... Bovenop de veroordeling tot de schadevergoeding kreeg de Fransman ook een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden. De Barakken in Menen blijven een probleemgebied voor de verkoop van namaakspullen.

(LSi)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!