Winkeldieven stelen in Oostende dure merkkledij, maar worden al snel gevat

Redactie KW

Drie winkeldieven zijn er maandagavond vandoor gegaan met duizenden euro’s merkkledij in boetiek Alberdeen in Oostende.

In amper enkele seconden tijd gingen de daders er vandoor met verschillende jassen en t-shirts van dure merken. Opvallend: twee van de daders waren nog minderjarig. Dat bevestigt het parket West-Vlaanderen.

De diefstal gebeurde maandag net voor sluitingstijd van de boetiek in de Sint-Sebastiaansstraat. Op camerabeelden was te zien hoe drie daders zich verscholen achter een pet en vliegensvlug hun slag sloegen. In amper dertig seconden gingen ze ervandoor met tientallen jassen en t-shirts van dure merken. Totale waarde: een slordige 3.000 euro.

Zaakvoerder opgelucht

De zaakvoerder zat boven de winkel en zag alles gebeuren. Hij alarmeerde meteen de politie met een uitgebreide persoonsbeschrijving. Even later werden de daders opgepakt ter hoogte van het Leopoldpark. Twee van de daders bleken minderjarig en moeten zich binnenkort voor de jeugdrechter verantwoorden. De meerderjarige dief hangt een correctionele veroordeling boven het hoofd.

Voor de zaakvoerder was de snelle tussenkomst van de politie een opluchting. Ook zijn gestolen kledij krijgt hij binnenkort terug in zijn bezit.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier