Wim Suys uit Oostende stond oog in oog met inbreker

Redactie KW

Tijdens de nacht van 13 op 14 november werd ingebroken in een rijhuis in de Dokter Verhaeghestraat. Terwijl de bewoners lagen te slapen werd een raam ingegooid aan de achterkant van het huis. Op die manier verschafte de inbreker zich toegang tot de woning.

Het was Thierry Dumon (40) die als eerste gewekt werd door de honden van zijn bovenbuur. “Ik lag te slapen en hoorde opeens de honden van mijn bovenbuur onophoudelijk blaffen”, vertelt Thierry. “Niet meteen de link leggend met eventueel onraad probeerde ik verder te slapen. Boven mijn slaapkamer is een plat dak met glas. Mijn slaap werd verstoord door het geluid van brekend glas.”

De inbreker had schijnbaar op het glas gelopen waardoor het brak. In paniek vluchtte de inbreker een tuin in. Daar sloeg hij een raam in en kwam in de living terecht van Wim Suys (61), Lieve Soenen (58) en hun dochter Eelin Suys (24). “Mijn vader had het glas horen breken en liep snel naar beneden”, vertelt dochter Eelin. “Daar kwam hij oog in oog te staan met de inbreker, een grote blanke man met een zonnebril. Hij nam in zijn vlucht nog een laptopzak van de stoel , zonder laptop weliswaar, en vluchtte via de voordeur naar buiten.”

In een tuin verderop vond de politie nog een zak met daarin een beitel, een sjaal en een muts. Daarnaast was hij er ook zijn gsm verloren. De man werd ondertussen nog niet geïdentificeerd.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier