Wietgeur nekt dealer uit Blankenberge wanneer de politie zijn gevangenisoproeping brengt

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse strafrechter gevraagd om een jonge Blankenbergenaar tot twee jaar effectieve celstraf te veroordelen voor het dealen van cannabis.

Kevin C. liep tegen de lamp toen de politie zijn gevangenisbriefje van een eerdere veroordeling kwam brengen.

Op 19 februari 2014 trok de politie van Blankenberge naar de woning van de prille twintiger. Ze moesten hem zijn gevangenisbriefje overhandigen. Daarop stond wanneer hij zich in de gevangenis moest aanmelden om een eerdere veroordeling van tien maanden celstraf uit te zitten. De politieagenten merkten aan de woning van Kevin C. echter een heel opvallende cannabisgeur op.

Een huiszoeking wees uit dat de Blankenbergenaar zich nog steeds bezighield met het dealen van drugs. Hij zou op drie maanden tijd ongeveer een halve kilogram cannabis verkocht hebben.

Kevin C. vroeg om een werkstraf. “Sinds zijn voorhechtenis heeft hij een bocht van 180 graden gemaakt. Hij gebruikt geen drugs meer”, pleitte zijn raadsman Maxime Van Winkel.

Ook de toenmalige huisgenoot van C. was in de handel betrokken. Voor Bryan N. vorderde de procureur tien maanden gevangenisstraf. Zijn advocate Daphné Florequin verwees naar het blanco strafblad en het schuldbesef van haar cliënt. De verdediging vroeg ook voor hem om een werkstraf.

De zaak wordt voortgezet op 26 maart.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier