Wielertoeristen uit Wervik bestolen in de Ardennen

Redactie KW

Wielertoeristenclub De Bristoltrappers uit Wervik was met veertien leden afgelopen weekend in de buurt van Houffalize om in de Ardennen deel te nemen aan de Sean Kelly Classic.

Zaterdagmorgen bleken in het hotel vier van hun koersfietsen gestolen. De totale waarde wordt geschat op zo’n 10.000 euro. Secretaris Randy Verfaille en zijn zoon Robbe zijn beiden getroffen door de diefstal.

WTC De Bristoltrappers, waarvan ook burgemeester Youro Casier lid is, trok voor de zesde keer naar de jaarlijke Sean Kelly Classic. Zaterdag goed voor maar liefst zo’n 5.600 deelnemers. Het was trouwens al de dertigste editie. De start bevond zich aan de skipiste van Baraque de Fraiture in Vielsalm.

“Onze veertien leden waren vrijdagmorgen in Wervik vertrokken”, zegt voorzitter Rusty Debergh. “Dit keer was ik niet mee. De koersfietsen stonden binnen in een berging van het hotel. Dat hotel is heel afgelegen. Bij manier van spreken komen er daar geen twee auto’s per dag voorbij. Mogelijks werden de daders getipt dat er daar in het hotel fietsen stonden. Uiteraard zorgde die diefstal voor een domper bij onze leden. Mijn clubmakkers hadden extra getraind om deel te nemen aan die Sean Kelly Classic en leefden daar echt naar toe.”

Naast die van secretaris Randy Verfaille en zijn zoon Robbe werden ook de dure koersfietsen van Karl Vanpeteghem en Luc Brouckaert gestolen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier