Wielertoerist veroordeeld voor fietstocht op Brugse UNESCO-rotonde

Het werd uiteindelijk een duur fietstochtje voor de 28-jarige wielertoerist. © Archief
Redactie KW

Fietsen op de UNESCO-rotonde in Brugge: je doet het niet ongestraft. Een 28-jarige wielertoerist kreeg een geldboete opgelegd van 540 euro voor de overtreding en het negeren van een stopbevel van de politie.

“U bent toch van Brugge? Wat ging er om in uw hoofd om op die rotonde te gaan fietsen?” De Brugse politierechter kon maar moeilijk begrijpen wat er op 4 augustus vorig jaar in het hoofd van P.S. omging. De 28-jarige wielertoerist was er die dag op uitgetrokken voor een fietstochtje rond Brugge en belandde op een gegeven moment op de UNESCO-rotonde. Een plaats waar fietsen absoluut verboden is. De Bruggeling zelf had een originele verklaring voor zijn opvallende fietsroute. “In het verleden heb ik al eens een toerist omver gereden. Ik wou dat nu vermijden, dus koos ik voor die weg”, aldus de man. Hijzelf is zich van geen kwaad bewust.

Bevel genegeerd

Een patrouille van de politie merkte de man op en beval hem te stoppen. “Volgens het proces-verbaal van de verbalisanten hebben ze verschillende keren door de luidspreker geroepen om te stoppen. Zonder succes, want u bleef doorrijden. Dat was toch geen fietshelm die over de oren komt?”, lichtte de politierechter de situatie toe. Pas toen de agenten de wielertoerist klemreden, stopte hij. “Klopt niet”, reageert de beklaagde. “Ik ben wél gestopt toen ze het vroegen. Achteraf hebben ze zich voor mij geparkeerd. In eerste instantie had ik niet door dat het bevel voor mij was. Daarom duurde het een tijdje. ” De politierechter hechtte weinig geloof aan het verhaal en veroordeelde de Bruggeling voor de reeks overtredingen tot een geldboete van 540 euro. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier