WhatsApp in strijd tegen diefstallen in Wevelgemse wijk

Redactie KW

Enkele buren van de wijk rond de Rivierstraat in Wevelgem verenigen zich nu in een WhatsApp groep, in de strijd tegen inbraken in hun buurt.

De wijk rond de Rivierstraat, Kozakstraat, Leieland, Walnootstraat en Rivieroeverstraat werd de voorbije week hard getroffen door een inbrakenplaag. De bewoners zijn het beu. Daarom namen ze het initiatief om de buurt in een WhatsApp-groep te verenigen. De groep telt al een veertigtal leden. Zo houden ze elkaar op de hoogte van verdachte gedragingen, nieuwe inbraken of inbraakpogingen, in de hoop elkaar alert te houden en hopelijk de inbrekers te snel af te zijn.

Ook Peggy Billiet uit de Rivierstraat is lid. “In de nacht van maandag op dinsdag is mijn achterdeur geforceerd“, doet ze uit de doeken. “De dieven gingen er met twee laptops, een iPad, een fototoestel van 2.000 euro en 150 euro cash geld uit mijn handtas vandoor. ‘s Avonds vonden we de iPad dankzij de functie ‘Find my iPad’ gelukkig terug, samen met de rest van de buit, op amper 300 meter van onze woning. De buit was er in de struiken gegooid.”

“Politie blijven verwittigen”

De politie voerde een buurtonderzoek uit, maar dat leverde weinig op, behalve een verdachte bestuurder van een brommertje die stil stond op de plek waar de buit is teruggevonden. “Er is een vermoeden dat de dader(s) ook in de buurt wonen“, aldus Peggy. Ze stuurde ook al een mail naar de burgemeester, met de vraag om de straatverlichting ‘s nachts niet langer te doven.

De politie van de zone Grensleie bevestigt dat er de voorbije week inderdaad een tiental inbraken of inbraakpogingen zijn geweest in de buurt. Het gebruik van een WhatsApp-groep om de alertheid te verhogen, juicht de politie toe. “Maar men moet wel nog altijd ook de politie verwittigen”, klinkt het.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier