Wevelgemse vrienden in elkaar geslagen door agressieve chauffeur

Jelle Lafosse (13) en zijn vriend Dayton werden woensdag op terugweg van school in elkaar geslagen door een agressieveling. © TGM
Redactie KW

Jelle Lafosse (13) en zijn vriend Dayton keerden woensdag met de fiets terug van het VTI in Gullegem. Ter hoogte van de brug in de Bieststraat in Wevelgem kregen de jongens het aan de stok met een bestelwagen die verkeerd geparkeerd stond. De chauffeur riep de jongens na, reed ze klem en deelde enkele rake klappen uit. De man reed weg, maar gelukkig konden Jelle en Dayton belangrijke gegevens over de dader noteren.

“Het gaat om een kortgeblokte man tussen de 20 en 30 jaar met blond haar“, haalt Jelle zich voor de geest, “Hij is Franstalig en rijdt met een bestelwagen met nummerplaat 1-REG-685 met daarop kleine belettering van Post.nl. Hij had ook een oranje bodywarmer van de firma aan. Mensen die in de buurt wonen hebben verteld dat hij vaak in de streek levert. In de wagen zat ook een oudere man, wellicht zijn vader.”

Mama Nathalie Vanvossem zat op het werk toen ze telefoon kreeg van haar zoon. “Ik ben uiteraard furieus en wil absoluut de dader vinden. We legden al klacht neer bij de politie. Kinderen aanvallen, wie haalt het in godsnaam in zijn hoofd?”

Jelle ging naar het ziekenhuis voor een RX-scan, maar gelukkig is hij ongedeerd. “Ik heb wel slecht geslapen. Deels door de pijn maar vooral door de shock. Ook mijn vriend had een slechte nacht achter de rug vertelde hij mij. Vrijdag beginnen we met de examens, maar veel studeren heb ik nog niet kunnen doen”, Aldus Jelle.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier