Wevelgems gezin ziet in vijf dagen tijd twee wagens uitbranden

Redactie KW

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag is in de Roterijstraat voor de tweede keer in vijf dagen tijd een wagen van hetzelfde gezin uitgebrand.

Vijf dagen geleden – tijdens de nacht van dinsdag op woensdag – brandde al een acht jaar oude Mercedes uit. De man slaagde er toen op het nippertje in om de Peugeot, die op dat ogenblik net voor de Mercedes geparkeerd stond, te verplaatsen zodat deze van schade gespaard bleef.

“We waren net wakker, omdat onze baby om 4 uur moest drinken, toen ik een typische brandgeur opmerkte. Toen ik buiten keek, zag ik dat onze wagen, een Peugeot bedrijfswagen van nog geen jaar oud, in lichterlaaie stond”, getuigt de man. Ondanks de snelle tussenkomst van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de wagen volledig in vlammen opging.

Waar brandweer en politie begin deze week nog uitgingen van een technisch defect als oorzaak, bestaat daar na de feiten van afgelopen nacht weinig twijfel meer over en blijkt het te gaan om brandstichting. Het noodlot lijkt het gezin te achtervolgen, want goed een jaar geleden brandde de Jaguar van de man volledig uit nadat zich tijdens het rijden in de buurt van Rijsel een kortsluiting had voorgedaan. Onderzoek naar beide autobranden is dan ook volop aan de gang. Mogelijk zijn de feiten het trieste gevolg van een stukgelopen huwelijk.

(NDZ – foto NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier