Wevelgemnaar krijgt voorwaardelijke straf voor stalking ex-vriendin

© iStock
Redactie KW

Een 24-jarige jongeman uit Wevelgem is door de Kortrijkse correctionele rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een voorwaardelijke boete van 400 euro voor de stalking van zijn ex-vriendin, die toen de relatie startte zijn lerares in het zesde middelbaar was. Aan het meisje moet hij een schadevergoeding van zo’n 1.400 euro betalen.

De jongeman was vijf jaar geleden halsoverkop verliefd op zijn lerares PAV toen hij in het Kortrijkse PTI in het zesde jaar les volgde. De liefde bleek ook wederzijds want er startte een relatie, eerst in het geheim, daarna zonder geheimdoenerij. Of toch wel op het einde, want na ruim drie jaar samen bleek de lerares bij iemand anders en verbrak ze de relatie. Dat was in november 2017.

Voor de bedrogen jongeman het startsein om eens in haar slaapkamer en aan de woning van haar nieuwe vriend op te duiken, banden lek te steken, een gedichtje van de beruchte motorbende Blue Angels tussen de autowissers te stoppen,… Telkens stapte zijn ex naar de politie en werd een pv opgemaakt, een twintigtal in drie maanden tijd. Het kwam ei zo na tot een aanhouding maar daar ontsnapte hij aan op voorwaarde dat hij zijn ex met rust zou laten. Sinds halfweg januari 2018 waren er geen klachten meer.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier