Wetsdokter wordt opgeroepen als getuige in proces rond moord op huisdokter in Ingelmunster

© Frank
Redactie KW

Tijdens het proces rond de moord op huisdokter Patrik Roelandt eind februari zal de wetsdokter opgeroepen worden als getuige. Dat deelde de Kortrijkse rechtbank woensdag mee in een tussenvonnis. Daarmee stemt ze deels in met het verzoek van de burgerlijke partij, die drie getuigen wilde horen.

Op 1 december 2015 werd dokter Patrik Roelandt omgebracht tijdens een huisbezoek bij zijn patiënt D.S. (57) in de Rozestraat in Ingelmunster. De vijftiger viel zijn dokter aan met een mes en diende hem een fatale messteek toe in de hals. Kort daarvoor was hij in het kader van een drugsonderzoek vrijgelaten onder voorwaarden.

Tijdens de inleidingszitting op 5 december vroegen de advocaten van de nabestaanden om drie getuigen op te roepen tijdens het proces. In het ter zitting verhoren van de twee ex-partners van dader D.S. (57) zien de rechters geen nuttige toevoeging. Het oproepen van de wetsdokter kan volgens hen wel aangewezen zijn voor de waarheidsvinding. Advocaat van de nabestaanden van dokter Roelandt, Kristiaan Vandenbussche, wil hem onder meer vragen stellen over de letsels aan het oor van het slachtoffer. “Die zijn volgens de wetsdokter te wijten aan een val, maar kunnen volgens ons ook het gevolg zijn van een manipulatie, met de bedoeling om de fatale messteek precies tussen de eerste en de tweede wervel toe te brengen.”

Ondertussen werden ook twee nevendossier, over drugsinbreuken en verboden wapenbezit, aan het moorddossier toegevoegd. De pleidooien starten op 28 februari om 10 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier