West-Vlaamse op straat vermoord na avondles in Komen

Redactie KW

Dinsdagavond is het levenloze lichaam van Carmen Garcia Ortega aangetroffen in de Handelstraat in Komen. De jonge vrouw was net naar de avondcursus Spaans geweest, een opleiding die ze intussen voor het tweede jaar volgde. Ze werd vermoedelijk met messteken om het leven gebracht.

Carmen Garcia Ortega is afkomstig uit Ieper, in 2001 trouwde ze met een man uit Wervik. Tegenwoordig zou ze in Houthem, Komen wonen. De vondst werd dinsdagavond rond 22 uur gedaan in een rustige wijk van Komen. “Het gaat om een vrouw van 36 jaar. Ze heeft verwondingen die mogelijk met een mes zijn veroorzaakt. Dat is al wat we op dit ogenblik weten”, zei substituut Frédéric Bariseau van het parket van Doornik woensdag aan Belga. Volgens het Waalse NordEclair staken de sleutels al op het contact van haar beige BMW. Mogelijk is het dus tot een handgemeen gekomen met de dader, om welke reden dan ook.

De straat werd meteen afgesloten en de brandweer kwam grote spots plaatsen om de buurt te verlichten, zodat het parket vlot de omgeving kon afspeuren. Er werd ook gezocht langs de sporen van de vlakbijgelegen spoorweg.

Het dode lichaam van de jonge vrouw werd naast haar BMW Z1 in de Handelstraat door een buurtbewoonster aangetroffen. (Foto WB)
Het dode lichaam van de jonge vrouw werd naast haar BMW Z1 in de Handelstraat door een buurtbewoonster aangetroffen. (Foto WB)

Het was Marie-Christine Delporte uit de Handelstraat die het lichaam vond, in haar eigen straat, dinsdagavond rond 22 uur. De Handelstraat is een rustige straat die voornamelijk gebruikt wordt door mensen van en naar het Instituut Saint-Henri. “Mijn dochter en haar vriend waren op restaurant in Le Bizet”, vertelt Marie-Christine. “Rond 21.45 uur ben ik hen gaan ophalen en rond 22 uur was ik terug. Ik parkeerde mijn wagen voor mijn woning. Toen ze uitstapte merkte mijn dochter iets op op het fietspad. We zijn dichterbij gaan kijken en zagen een vrouw liggen in een grote plas bloed. Ik heb onmiddellijk de hulpdiensten verwittigd. Zij waren snel ter plaatse maar konden niks meer doen. De vrouw was al overleden.”

Met een dolk?

Zowel Marie-Christine als haar dochter en diens vriend waren sterk onder de indruk. “We konden de haarkleur van de vrouw niet herkennen door het vele bloed. We dachten eerst dat het om een tienermeisje ging, zo klein en mager was ze. Toen we ze vonden, lag ze met haar gezicht naar de grond. Ze droeg een zwarte rok met daaronder kousen en een jas van het type léopard. Ik had de vrouw nog nooit in de wijk gezien. De politiemannen hadden het over een ‘dolk’. Ze werd, denk ik, gestoken in het gezicht en de borststreek. Afschuwelijk.”

(FJA/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier