West-Vlaams koppel woont vlakbij Trèbes: “Niet echt wat je verwacht in ‘la douce France'”

Redactie KW

Het koppel met roots in Varsenare en Roeselare woont in Rustiques, een dorpje vlak naast Trèbes, waar vrijdagochtend doden vielen na een gijzeling door een vermoedelijke terrorist.

West-Vlaming Jeroen Vandamme en zijn vrouw Els Braeye verhuisden eind vorig jaar met hun 2-jarig zoontje Jerom naar Rustiques. Dat dorpje ligt vlak naast Trèbes waar deze middag de dodelijke gijzelingsactie plaatsvond in een supermarkt. “Ook wij doen onze boodschappen in Trèbes. Beangstigend!”, zegt de man uit Varsenare.

Jeroen is echt geschokt. “We kwamen terug van een uitstap en zagen dat de straat afgezet was. We dachten meteen ‘toch geen terrorisme?!’. Militairen met mitraillettes zijn niet echt wat je verwacht in’ la douce France’.”

Els en Jeroen wonen pas sinds eind vorig jaar in Carcassonne. “Je verhuist naar Zuid-Frankrijk voor de natuur, de zon en de rust, maar ook met het terrorisme in België in het achterhoofd. En dan gebeurt dit zo dichtbij. Beangstigend! Gelukkig zijn we allemaal veilig.”

Vanuit België kreeg het koppel heel wat ongeruste reacties. “De batterij van Els haar gsm is ondertussen al plat. Onze telefoons staan roodgloeiend”, zegt hij.

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier