West-Vlaams cameranetwerk verhoogt de pakkans van inbrekers

Vrijwilligers belden aan met in hun zog zonechef Eddy Van Daele, hoofdcommissaris Rudi Vanlerberghe, burgemeesters Johan De Rycke en Annick Vermeulen en provinciegouverneur Carl Decaluwé. © Regi
Redactie KW

Vrijdag de dertiende. Ideale dag om aan inbraakpreventie te doen. Vrijdag vond “1 dag niet’ plaats.

Voor de tweede keer vond vrijdag de actiedag ‘1 dag niet’ plaats. In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen voorzag de politiezone Het Houtsche meerdere activiteiten.

Voor Beernem werd een actie voorzien in de Tinhoutstraat in Oostveld met burgemeester Johan De Rycke (CD&V) en provinciegouverneur Carl Decaluwé.

Een veertiental vrijwilligers die opgeleid werden tot preventieadviseur, legden in alle woningen van de Tinhoutstraat speed diefstalpreventiebezoeken af. Zo’n 179 huizen werden gecontroleerd op inbraakrisico’s. Ook op het terrein was er versterking voorzien door een extra patrouilleploeg, die specifiek georiënteerd werd naar inbraakgevoelige wijken en plaatsen.

Camera’s

Provinciegouverneur Carl Decaluwé stelde dat in West-Vlaanderen het aantal woninginbraken steeg van 3.733 in 2000 naar meer dan 4.100 in 2013, maar dat men sinds 2014 een daling kent. “Dit komt door de inspanningen die door de politiezones worden geleverd. Daarnaast is sinds 2014 een West-Vlaamse ANPR cameranetwerk in werking gesteld, waardoor de pakkans sterk verhoogd is”, aldus de provinciegouverneur.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier