Wervikse schepen belaagd door gewezen partijgenoot

13/06/17 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:20

Dirk R. (60) uit Wervik belaagde negen maanden lang zijn gewezen partijgenote schepen Belinda Beauprez (N-VA).

Wervikse schepen belaagd door gewezen partijgenoot

© Getty Images/iStockphoto

In die periode stuurde hij haar tal van Facebookberichten en mails. Nu is hij ermee gestopt, maar de schepen stelde zich burgerlijke partij omdat zij vreest dat de man zal herbeginnen, want zeer onlangs zocht hij opnieuw contact. De beklaagde zelf zei nu te beseffen dat hij in de fout was gegaan. De situatie ontstond toen de vrouw van de beklaagde ontslagen werd uit het bestuur van de huisvestingmaatschappij De Leie en Dirk R. meende daar de hand van de schepen in te zien. Dirk R. wilde meer weten, maar de schepen antwoordde niet en de beklaagde bleef verder contact zoeken, weliswaar op de verkeerde wijze.

Schadevergoeding betaald

De schepen zelf zei schrik te hebben en geen nachtrust te hebben, want naast zijzelf wordt ook haar dochter en poetsvrouw lastig gevallen. Het enige wat de schepen wil is dat het nu eindelijk eens gaat stoppen. Dirk R., die intussen geen lid meer is van N-VA, zei tijdens de zitting dat de schepen geen schrik meer moet hebben en beloofde dat het niet meer zal gebeuren. Hij betaalde haar zelfs al 500 euro schadevergoeding. "Dat ik haar nog één keer lastigviel, was omdat de schepen het gerucht verspreidde dat mijn vrouw depressief is en dat is een leugen", verklaarde hij. De verdediging pleitte de opschorting en het openbaar ministerie verleende daarvoor gunstig advies op voorwaarde dat er probatiemaatregelen aan gekoppeld worden. Vonnis op 7 juli.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!