Werkstraf voor politieman uit Bredene die prostituees oplichtte in rendez-voushotel

Redactie KW

Een inspecteur van de Brugse federale gerechtelijke politie is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor het oplichten van twee Zuid-Amerikaanse prostituees.

De 34-jarige Bredenaar schoot naar eigen zeggen in paniek toen hij ontdekte dat hij had afgesproken met een ‘shemale’, een transvrouw die wel haar mannelijk geslachtsorgaan behouden heeft.

Bezoekje verpakt als politiecontrole

Op 3 december 2015 had de rechercheur in een rendez-voushotel in Sint-Michiels bij Brugge afgesproken met een Chileense prostituee. Ter plaatse ontdekte hij dat zijn afspraakje een ‘shemale’ was. Toen de transvrouw hem geruststelde door zijn jas open te trekken, zag ze zijn politiebadge. Op dat moment besliste de inspecteur om zijn bezoekje te verpakken als een politiecontrole op illegaal verblijf. Zo eiste hij de gsm en de identiteitskaart van de transvrouw.

Volgens het openbaar ministerie snijdt het verhaal van de beklaagde geen hout. De procureur merkte op dat de prostituee wel degelijk als ‘shemale’ en met duidelijke foto’s adverteerde. Bovendien zou de Bredenaar ook 2.500 euro afgetroggeld hebben. Van een Braziliaanse ‘shemale’ in hetzelfde hotel pakte hij volgens het OM 2.000 euro, een gsm, een paspoort en een Spaanse verblijfsvergunning af. Het parket vorderde een ernstige bestraffing.

“Extreem dom gereageerd”

De verdediging betwistte enkel de diefstallen van de geldsommen. “Mijn cliënt heeft in een benarde situatie extreem dom gereageerd. Dat gebeurde niet voorbedacht, maar in een poging om sporen van zijn afspraakje te wissen“, aldus meester Dimitri Dedecker, die een werkstraf voorstelde. Door de zaak is de beklaagde geschorst als politieman, wellicht wordt hij binnenkort ontslagen.

De rechter oordeelde dat de diefstallen van de geldsommen inderdaad niet bewezen waren. De politie-inspecteur kreeg voor de andere feiten een werkstraf van 100 uur opgelegd. Als hij die werkstraf niet uitvoert, hangt hem een gevangenisstraf van vier maanden boven het hoofd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier