Werkstraf voor Bruggeling na reeks diefstallen

Redactie KW

Een 34-jarige man uit Brugge is in de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor een reeks diefstallen.

Ook in het verleden werd de beklaagde al veroordeeld voor diefstal. “Mijn cliënt besefte niet dat hij de diefstallen pleegde. Hij was compleet van de wereld door drugs en alcohol.” De advocaat van de 34-jarige T.V. uit Brugge legde de gemoedstoestand van zijn cliënt uit tijdens zijn criminele activiteiten. De Bruggeling kreeg dinsdagochtend een werkstraf van 100 uur voor een reeks diefstallen eind 2014.

Achtereenvolgens stal hij een mountainbike, een dure koersfiets, een handtas ter waarde van 700 euro en een paar schoenen. In het verleden zat de beklaagde al meerdere jaren in de cel voor diefstallen in heel Vlaanderen. Toch herviel hij – ondanks zijn goede bedoelingen – eind 2014 in zijn oude gewoontes. Tijdens een van zijn diefstallen bracht de man voor 3.000 euro schade toe aan het Parkhotel in Brugge. Het is ook daar dat hij aan de haal ging met de dure handtas en terloops nam hij ook enkele potjes choco mee. “Momenteel is mijn cliënt op het goede pad en probeert hij zijn leven op de rails te krijgen. Hij doet er alles aan om van de drugs af te blijven”, zegt meester Mathieu Langerock.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier