Werkstraf en boete voor man die stroomstootwapens bestelde op het internet

12/10/16 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:48

Een 36-jarige man uit Deerlijk moet een werkstraf van vijftig uren uitvoeren en een boete van 1.500 euro betalen.

Werkstraf en boete voor man die stroomstootwapens bestelde op het internet

© Getty Images/iStockphoto

Dat besliste de rechter in Kortrijk. Bij een controle door de douane konden in november 2014 twee postpakketjes met telkens drie stroomstootwapens in de vorm van een zaklamp onderschept worden.

Met de aan- en verkoop van allerhande spullen via het internet probeerde Davy M. iets bij te verdienen bovenop zijn werkloosheidsuitkering. Onder meer via Ali Express kocht hij spullen aan om dan hier met wat winst te verkopen. Stroomstootwapens maakten blijkbaar deel uit van de handel, want bij een huiszoeking op 15 januari vorig jaar konden nog eens negen stroomstootwapens gevonden worden. De politie vond ook een mes in de vorm van een bankkaart en een boksbeugel.

Voor Davy M. dreigt zijn handel nog een ander staartje te krijgen. De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) vordert al zijn werkloosheidsuitkeringen terug. Door eerdere veroordelingen, onder meer voor speedhandel, kon hij niet meer op een voorwaardelijke straf rekenen.

(LSi)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!