Werknemer buitenschoolse kinderopvang Koksijde aangehouden voor zedenfeiten

Redactie KW

Burgemeester Marc Vanden Bussche reageerde dinsdag op de feiten, de man in kwestie is voorlopig geschorst.


“Ik werd op maandag 8 december door een ontdane ouder op de hoogte gesteld van het feit dat hun kinderoppas op zondag 7 december opgepakt werd voor zedenfeiten gepleegd in de private sfeer”, aldus Marc Vanden Bussche. “Deze ouder deelde daarbij mee dat betrokkene ook werkzaam is in de gemeentelijke dienst Buitenschoolse Kinderopvang (BKO). Samen met het college hebben we in zitting van 8 december, onmiddellijk na kennisname van deze feiten, de betrokken werknemer preventief geschorst tot er duidelijkheid is in deze zaak.”

De feiten waarvoor de werknemer werd opgepakt hebben zich in de private sfeer afgespeeld, er zijn momenteel geen indicaties van gelijkaardige feiten in de beroepssfeer van betrokkene, in de BKO zelf.

“Het bestuur heeft in de loop van de afgelopen 15 jaar nooit enige klacht of verkeerd signaal ontvangen over zijn gedrag”

Bij fax van 10 december deelde de Substituut-procureur des Konings mee dat tegen de betrokken werknemer een gerechtelijk onderzoek wordt gevoerd en dat hij aangehouden is op verdenking van zedenfeiten. “Uiteraard speelt in deze fase van vervolging het vermoeden van onschuld voor betrokken werknemer”, aldus de burgemeester. “In afwachting van meer duidelijkheid blijft de betrokken werknemer tot op de dag van vandaag evenwel preventief geschorst. Het bestuur heeft in de loop van de afgelopen 15 jaar tijdens dewelke betrokkene in dienst van de gemeente Koksijde was, nooit enige klacht of verkeerd signaal ontvangen over zijn gedrag.”

De zaak ligt momenteel in handen van het parket, dat het nodige onderzoek voert.

(FV)

>> Ouders die verontrust zijn kunnen contact opnemen met de dienst Slachtofferbejegening van de Politie Westkust op het nummer 058 53 30 00 en vragen naar hoofdinspecteur Caroline Thabert of commissaris Yves Butseraen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier