Wel érg stoutmoedige dieven aan het werk bij hele reeks inbraken in Jabbeke

Redactie KW

Een hele reeks inbraken hield Jabbeke het voorbije weekend in een wurggreep. In één woning staken de dieven zelfs de herdershond buiten om rustig toe te kunnen slaan, wat trouwens dan toch niét lukte.

Een eerste inbraak was er vrijdagavond op het Monnikenveld. Twee mannen maakten een gat in het schuifraam naast de hendel en raakten zo binnen. Ze staken de (tamme) herdershond van het gezin buiten. Toch ging hun feestje niet door: boven troffen ze de zoon nietsvermoedend aan, die op dat ogenblik alleen thuis was. Toen hij lawaai had gehoord, dacht hij dat een ander gezinslid thuiskwam, en was hij hen gaan zoeken. Hij liep de trap af en zag door het venster van de voordeur nog hoe twee inbrekers wegliepen. Eén van hen was groot en slank en droeg donkere kleren en een muts. Een kachelpook, die normaal aan een haakje in de living hangt, lag op de trap. Mogelijk wapenden de daders zich voor een confrontatie. Er werd niets gestolen.

50 euro en twee oude gsm’s

Even later sloegen onbekenden het glas van de achterdeur in bij een woning op de Paardenmarkt. De hele woning werd doorzocht, alle kasten werden opengetrokken. Buit: twee gouden ringen. Iets na 22 uur braken ze binnen in een woning in de Lettenburgstraat, nadat ze over een muur aan de zijkant van de woning waren geklommen. Ook hier werd alles overhoop gehaald, werd vreemd genoeg ook de telefoon van de haak gelegd in de slaapkamer, en werd 50 euro buit gemaakt.

In het Flamincka Park namen ze een ladder naast de serre en zetten deze tegen de achtergevel om boven een raam open te pramen. Hoewel het alarm in werking trad, doorzochten ze nog snel de badkamers op boven- en benedenverdieping. Ze vluchtten door de snelweg over te steken. Geen tijd later lag een woning op de Koornblomme in het vizier. De buit was er mager: twee oude gsm’s, waarvan eentje al defect. En in de Caverstraat hadden ze nog minder geluk: hier maakten ze niets buit.

Geen buit, wel veel schade

Hun geluk was blijkbaar opgebruikt want ook in de Boekweitstraat keerden ze met lege handen terug. Ze maakten er niettemin heel wat schade: ze klommen via zijmuurtjes op het dak van de veranda en sloegen het raam van de slaapkamer op de bovenverdieping aan diggelen.

Het labo van de federale gerechtelijke politie werd gevorderd voor sporenonderzoek.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier