Wegpolitie arresteert brandstofdieven in Middelkerke

Redactie KW

De voorbije weken kregen de politiediensten verschillende meldingen omtrent brandstofdiefstallen, waarbij telkens grote hoeveelheden brandstof uit vrachtwagentanks werden gestolen.

De hoeveelheden variëren van 100 tot 2.000 liter.

De Wegpolitie van Jabbeke voerde in dat verband observaties uit, en hield tijdens de permanenties de snelwegparkings nauwlettend in het oog. Deze nacht stelde de permanentieploeg tijdens haar controle vast dat op de dienstparking in Middelkerke in de richting van Brussel twee trekker-opleggers met Roemeense kentekenplaat stonden tussen de rijen geparkeerde vrachtwagens. Gezien de bekende werkwijze waarop de feiten gepleegd worden, is de wegpolitie de parking opgereden, en konden drie personen van Roemeense nationaliteit op heterdaad worden betrapt en gearresteerd.

Alle benzinetanks van de aanwezige trekker-opleggers werden gecontroleerd en daarbij werd vastgesteld dan bij één vrachtwagen de beide tanks tot op de rand gevuld waren. Er waren duidelijke aanwijzingen dat feiten van brandstofdiefstal waren gepleegd. Een trekker was uitgerust met een pompsysteem dat het overtanken van brandstof mogelijk maakte. De betrokken vrachtwagens werden in beslag genomen.

De Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen werd met het verdere onderzoek belast. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of zij ook in aanmerking komen voor eerdere feiten. De drie verdachten zullen dinsdag nog worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier