Wees op je hoede als je in het Brugse aan een defecte geldautomaat lijkt te staan

19/03/14 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:58

Bron: Kw

De kans is immers groot dat je op het punt staat opgelicht te worden met een sterk staaltje 'cash trapping'.

Wees op je hoede als je in het Brugse aan een defecte geldautomaat lijkt te staan

Dat meldt de lokale politie Blankenberge-Zuienkerke via haar Facebookpagina. "Tijdens het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 maart werden in ons gerechtelijk arrondissement Brugge drie aangiftes gedaan van cash trapping", klinkt het. "Bij cash trapping plaatsen criminelen een klein afdekplaatje of klepje voor het gelduitgiftekanaal. Daardoor worden de bankbiljetten tegengehouden na het pinnen. 'Pinners' gaan er zo spijtig genoeg van uit dat de automaat kapot is. De bankkaart wordt echter teruggegeven, en zo lopen vele mensen gewoon weg. Er verschijnt hoogstens een foutmelding. Maar de klant heeft geen geld ontvangen, alhoewel het uit de automaat is gekomen. De criminelen halen vervolgens het geld op."

"Blijf bij de automaat en alarmeer de bank en de politie"

Meestal doen de feiten zich voor buiten de openingsuren van de banken, gezien de kans immers groot is dat de geldafhaler onmiddellijk het kantoor zal binnengaan om het defect te melden. "Wie dit meemaakt moet niet weglopen, maar bij de automaat blijven. Alarmeer meteen de bank en licht de lokale politie via het noodnummer 101 in", besluit de politie.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!